В 

Christina Kilburn, meditatieleider

В 


Mediteren waarom?


Wie meditatie zegt, denkt meteen aan zitten in lotushouding. Dit is het beeld van de boeddha dat iedereen kent. Er zijn echter vele manieren om te mediteren (denk aan loopmeditatie). Mediteren kan op een stoel of meditatiekrukje of kussen.


Meditatie is het grootste geschenk wat je jezelf kan geven. Je hebt hierdoor een middel in handen om in alle omstandigheden weer bij jezelf “thuis” te komen. Vooral in deze drukke maatschappij waarin presteren en “gelukkig worden” toch wel op de voorgrond staan. Via meditatie leer je om uit de gevangenis van je gedachten en emoties te komen. Gedachten gaan bijna altijd over het verleden of de toekomst.

Via meditatie leer je om afstand te nemen van je gedachten en emoties. Als het ware de waarnemer van je gedachten te worden. Meditatie is een middel om met je geest te werken.

Er bestaan twee basisvormen van meditatie in het boeddhisme, shamatha (ontspanningsmeditatie) dat dient om de gewone dualistische (goed of fout) geest tot rust te brengen. En vipashyana (inzichtsmeditatie) waarbij je jezelf leert kennen door de problemen die je tijdens de meditatie tegen komt.

Meditatie is geen korte weg naar geluk maar bij regelmatige beoefening komt onze geest tot rust en zien we de realiteit zoals die op dat moment is. Uiteindelijk word je milder naar jezelf en je omgeving toe en wordt het geven aan anderen de basis voor jouw geluk.


Meditatiegroep

Op de dinsdagavond van 19.30 -21.00 uur geef ik meditatie instructie en mediteren we samen. Bij genoeg belangstelling start ik een 2e groep op een ochtend.

Mediteren is een kwestie van zelf doen maar het is gemakkelijker om samen te beoefenen en wat je tegen komt te kunnen delen. Zo leer je je eigen geest kennen, kom je tot inzicht. Bel, app of mail me even als je wilt komen.


Boeddhistische hulpverlening

Er zijn verschillende redenen om persoonlijke begeleiding te vragen.

De belangrijkste reden in mijn ogen is dat je erachter komt dat je zoekende bent naar het geluk buiten jezelf, het even niet meer weet of dat je je alleen voelt in je problemen. Ik hoop je spirituele vriend te mogen zijn en je een methode aan te bieden waardoor je je steeds vrijer gaat voelen.

Als mens hebben we allemaal dezelfde behoeftes en verlangens en je zult merken dat je niet alleen bent in wat je tegenkomt aan obstakels. De basis van boeddhistische hulpverlening is meditatie en de bereidheid om wat je tegenkomt te aanvaarden en te onderzoeken.

Voel je vooral welkom!
Mogelijkheden:

-meditatiebegeleiding

-boeddhist. hulpverlening

В